19. Састанак Мреже Европских Села Рода

Велика нам је част што ће се од 18.-21. 07.2022. у Тарашу одржати дугоочекивани састанак Мреже коју чине евроспка села рода.

Од самог оснивања мреже давне 1994. до сада укупно је проглашено 15 села из Европе каја се баве заштитом белих рода и њиховог станишта. Тараш је 2015. од стране Немачке фондације Еуронатур добио ову ласкаву титулу и постао 14. село на овој престижној листи.

Велика нам је част што ће се у Зрењанину и Тарашу одржати овако значајан и користан састанак на ком ће се разменити искуства и примери добре праксе. А сигурни смо да ћемо заједничким залагањем Града Зрењанина, Еуронатура и Удружења грађана “Тарашке роде” на најбољи могући начин представити наше село, општина па и наша Србија.

На састаку ће присуствовати 8 иностраних делегација и то из: Грчке, Хрватске, Бугарске, Мађарске, Пољске, Словеније, Шпаније, Немачке (Еуронатур) можда Македоније. Делагеција Србије има ове године улогу домаћина. Састанку на жалост неће присуствовати делегације из:Словачке, Румуније, Швајцарске, Аустрије, Немачке (село рода) .

Уз богат и садржајан програм , током два радна дана , гости ће имати прилику и да проведу квалитетно поподне са родама у Тарашу. Обилазак заштићених подручја у околини Тараша- „Окањ“ баре и Парка природе „Русанда“, додатно ће употпунити леп утисак љубитељима природе из Европе.

Основни циљеви Удружења

  • Заштита белих рода и њиховог станишта;
  • еколошка едукација на свим нивоима и подизање еколошке свести друштва, са посебним нагласком ка деци и омладини;
  • активна заштита и очување биодиверзитета
  • развој орнитолошких активности
  • промоција и развој одрживих облика туризма
  • организација и одржавање манифестације "Дани тарашких рода"

КОНТАКТ ПОДАЦИ

063 714 99 69

ugtaraskerode@yahoo.com

www.taraskerode.rs

СПОНЗОРИ САЈТА